TOP

„Rethinking Someș” la Galeria Galateca

Galeria Galateca a găzduit un pre-view al proiectului „Rethinking Somes”, ce face parte din evenimentul Forumul Internațional “Ape pentru comunități durabile”, organizat de Rețeaua Apele Unite ale României în parteneriat cu OAR Național, OAR București și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, în perioada 14 – 15 aprilie 2022, la sediul Bibliotecii Naționale a României din București.

Proiectul pentru râul Someș este un exemplu contemporan de eforturi de regenerare și renaturalizare a râului. Acesta își propune să interconecteze diversele comunități care locuiesc în orașul Cluj-Napoca.

Rethinking Somes” propune un nou cadru de dialog și interacțiune prin intermediul arhitecturii și reunește eforturile unei echipe largi multidisciplinare care include arhitecți, peisagiști, ingineri, urbaniști, agenții guvernamentale și oameni obișnuiți. Scopul acestuia este de a găsi un posibil răspuns la întrebarea cum vom trăi împreună.

Proiectul re-imaginează râul ca un spațiu social activ care definește modul în care locuitorii orașului interacționează între ei și cu ecosistemul înconjurător. La nivel comunitar, devine un spațiu de întâlnire și schimb de idei între diferitele comunități care trăiesc în oraș.

 

Post a Comment