• No products in the cart.
TOP

Time Rush

Centrul de Cultură “Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului”

„Time Rush este un discurs vizual despre pictură și valențele acesteia în recontextualizări contemporane.
Genu Berlo aduce în prim plan, în interacțiunea cu publicul, suprafața picturală, grafismul, relațiile cromatice, texturile din epiderma pânzelor.
Lumea din lucrările lui este populată cu personaje antice, cu ființe fantastice, mitologice, cu zei și eroi din vechiul Sumer, incași din Machu Picchu, îngeri, teme creștine și sfinți, dar și referințe culturale care trimit privitorul la soluții vizuale cubiste sau neo-expresioniste.
Traseul expozițional simulează un tip de narațiune-experiment, un itinerar vizual calibrat printr-o iconografie personal contextualizată de către artist. Lucrările, în cea mai mare parte, se subscriu unei stilistici neo-expresioniste, cu un repertoriu vizual aflat la granița dintre figurativ și abstract. Privitorul intuind personaje sau scene care i-ar putea fi familiare, va face în mod constant, un demers de construcție – deconstrucție a imaginii în procesul de descifrare a firului narativ. Aș spune că maniera de citire a expoziției are la bază un mecanism intuitiv, de asamblare, la nivelul fiecărui subiect spectator, a unui puzzle cultural.
Există un tip special de picturalitate severă, neșovăitoare, asumată a pânzelor, în marea lor majoritate, de mari dimensiuni, care compun corpusul expoziției, lucru care generează o formă de comunicare tacită, în surdină cu spațiul vechiului palat brâncovenesc; așezarea lucrărilor și spațiul în sine se acomodează reciproc, organic, nemediat.” Ana Negoiță | curator

Post a Comment