TOP

8 coperți de vinyl-uri care sunt adevărate opere de artă!

Vorba „să nu judeci o carte după copertă” este total adevărată, dar atunci când vine vorba despre coperta unui vinyl știi de la început că dacă artwork-ul arată bestial și muzica este cel puțin la fel de tare! Iată 8 albume ale căror coperți sunt considerate opere de artă:

 1. Blood Orange – „Freetown Sound”
  Nu numai că acesta este unul dintre cele mai frumoase albume poetice din toate dimpurile, dar coperta albumului este bombă! Imaginea este realizată Deana Lawson, laureată a Premiului Hugo Boss din 2020 și poartă titlul „Binky and Tony Forever” (2009).
 2. Lorde – „Melodrama”
  „Melodrama”, cel de-al doilea album al lui Lorde, a fost o experiență emo-pop plină de spirit, iar coperta reflectă perfect muzica. Desenată de artistul, Sam McKinniss, opera este o frumoasă interpretare impresionistă a cântăreței în stilul maeștrilor francezi postimpresionisti Paul Gauguin și Vincent Van Gogh.
 3. Solange – „True”
  Solange Knowles este cunoscută pentru gustul ei deosebit pentru design-ul de calitate. Pentru EP-ul ei din 2012, „True”, a colaborat cu artistul Mickalene Thomas care a creat un un amestec de țesături, imprimeuri și colaje.
 4. Kanye West – „My Beautiful Dark Twisted Fantasy”
  Când vorbim despre ambalaje și design de calitate, coperte memorabile, imagini iconice, nu trebuie să omitem acest album. Pentru al cincilea album de studio al lui Kanye, el și studioul său de design, DONDA, au colaborat cu artistul suprarealist, George Condo, pentru un pachet complet de artwork-uri. Condo a pictat diferite caricaturi și scene care acționează ca o galerie cu un decupaj conceput pentru a schimba imaginea de copertă în funcție de preferința ascultătorului.
 5. King Krule – „The Ooz”
  Coperta acestui album este incredibil de minimalistă, arătând un avion care se deplasează printr-un cer fără nori în timpul apusului, cu „sfere groase” aburind în spatele său. Fotografia a fost realizată chiar de King Krule. 
 6. Diana Ross – „Silk Electric”
  Diana Ross a lucrat mereu cu artiști extrem de talentați și celebri pentru coperțile albumelor sale, de la Victor Skrebneski la Francesco Scavullo. Iar pentru albumul „Silk Electric” a lucrat cu nimeni altul decât Andy Warhol. Iar rezultatul este o capodoperă.
 7. Funkadelic – „Maggot Brain”
  Fotografia artwork-ului este realizată de Joel Brodsky și îl înfățișează pe modelul iconic din anii ’60 și ’70 Barbara Cheeseborough într-o ipostează amenințătoare care prefigurează tonul albumului.
 8. Kelis – „Fleshtone”
  Când vorbim despre afrofuturismul new-wave, nu putem omite acest album. Fotografiată de renumitul artist, Rankin, Kelis atacă într-o notă futuristă scena muzicală EDM.

Post a Comment