TOP

A fost lansat concursul pentru pavilionul României la Bienala de la Veneția

A început Concursul Național de selectare a proiectului pentru Pavilionul României la Bienala de la Veneția 2022. Ministerul Culturii, Ministerul Afacerilor Externe și Institutul Cultural Român au anunțat astăzi, 2 septembrie, lansarea Concursului Național pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la cea de-a 59-a ediție a Expoziției Internaționale de Artă – la Biennale di Venezia.

Ediția din 2022 a Bienalei se va desfășura în perioada 23 aprilie – 27 noiembrie 2022, iar tema acesteia a fost lansată de curatorul Cecilia Alemani: ”The milk of dreams”, luându-și numele dintr-o carte a artistei suprarealiste Leonora Carrington. Comisarul Pavilionului României, ca și la edițiile din 2017 și 2019, este Attila Kim.

Proiectul care va reprezenta România la cea de-a 59-a ediţie a Bienalei, la secţiunea Participări Naţionale, va fi realizat în două spaţii expoziţionale: Pavilionul României din Giardini della Biennale şi Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia. Proiectul câștigător trebuie să includă propuneri pentru ambele spații, care trebuie reunite sub același concept curatorial.

Pentru a participa la concursul naţional, solicitantul trebuie să depună un proiect care să conțină documentația obligatorie prevăzută în regulamentul de organizare, publicată pe paginile de internet ale Ministerului Culturii, Ministerului Afacerilor Externe și Institutului Cultural Român.

Concursul se va desfășura în două etape: prima etapă, cu un rol de definire a conceptului curatorial și a conținutului, va fi urmată de selectarea finaliștilor clasați pe primele trei locuri, în ordinea punctajelor obținute, care vor fi invitați să detalieze aspectele tehnice ale proiectului în etapa a doua de concurs, prin care se va selecta proiectul câștigător.

Proiectele complete, exact așa cum le solicită regulamentul, trebuie trimise până în data de 12 noiembrie 2021, ora 14:30, altfel nu vor fi luate în considerare. Membrii comisiei de deliberare vor fi anunțați în perioada imediat următoare.

Post a Comment