TOP

Alec Balwin, producătorul unui podcast despre artă numit „Art Fraud”

După ce a împușcat-o accidental pe Halyna Hutchins, directoare de imagine, pe platourile de filmare de la „Rust”, actorul Alec Baldwin revine în lumina reflectoarelor cu un podcast despre artă, denumit „Art Fraud”.

Lansat pe 1 februarie, podcastul este un raport de investigație care relatează „căderea” Knoedler, printre cele mai vechi galerii de artă din New York. Timp de 17 ani, galeria a vândut falsuri despre care se spunea că ar fi fost lucrări ale unor artiști renumiți, precum Jackson Pollock, Mark Rothko, Willem de Kooning sau Robert Motherwell. Când adevărul a ieșit în sfârșit la iveală, galeria a fost obligată să își încheie activitatea, însă scandalul a continuat ani de zile.

Primul episod este dedicat prezentării galeriei, fondată în 1846, iar episodul următor o are în centru pe fosta directoare a galeriei, Ann Freeman. În total, podcastul conține opt episoade (difuzate săptămânal), produse de Baldwin și compania sa, El Dorado Pictures, în colaborare cu Calvary Media și iHeartRadio. „Art Fraud” este scris de Michael Shnayerson, jurnalist la Vanity Fair, pe baza articolului său care relatează scandalul Knoedler.

Post a Comment