TOP

Alisa Lariushkina, artista care realizează peisaje cu pastă modelatoare

Tehnica modelării pastei care se usucă la contactul cu aerul, utilizată de artista Alisa Lariushkina, pendulează între sculptură și pictură. Alisa a descoperit această tehnică pe internet, fiind impresionată de redarea veridică a unui copac înflorit, ceea ce a determinat-o să învețe totul despre materialul prin intermediul căruia își putea exprima creativitatea.

Pasta pe care Alisa o folosește se usucă la temperatura camerei și nu este toxică, iar calitatea acesteia conferă lucrărilor sale durabilitate mai mare decât în mod normal. Într-o primă fază, Alisa a început prin a urmări foarte mult detaliul în realizarea unor flori, apoi a unor păsări. Artista își găsește inspirația în culoarea propriu-zisă și în detaliile naturii, pe care o redă printr-o serie de flori, păsări, fluturi, animale, dar mai ales peisaje. În timp ce unele peisaje sunt creații originale ale artistei, inspirate din fotografii sau mediul înconjurător, altele sunt ecouri ale unor lucrări celebre semnate de pictori precum Vincent van Gogh sau Claude Monet. De altfel, tocmai prin intermediul peisajelor sale ingenioase i se recunoaște tehnica aparte.

Prin îmbinarea unor linii ondulate, Alisa creează un spațiu plin de texturi și adâncime, sugerând perspectiva. Evocând un stil post-impresionist, peisajele Alisei Lariushkina surprind mișcarea prin formele sinuoase care redau luciul apei sau prin amestecul de linii minuscule care recreează iarba legănată de vânt. Astfel, de la crearea unor flori sau păsări, Alisa s-a îndreptat spre o pictură sculpturală în care putem remarca o bună cunoaștere și îndemânare a utilizării culorilor și umbrelor.

Post a Comment