TOP

KAWS: HOLIDAY soseşte în Singapore

Artistul american Brian Donnelly, cunoscut publicului drept KAWS, anunţă a șaptea destinație a proiectului său KAWS: HOLIDAY. Figurina gigant de 42 de metri lungime Companion urmează să fie instalată în Marina Bay, Singapore, și va fi accesibilă publicului între 13 și 21 Noiembrie.

Figurina gonflabilă și-a început călătoria în urmă cu trei ani în Seoul, a ajuns apoi în Taipei, în Hong Kong, a campat lângă Muntele Fuji, a fost lansată într-o călătorie mai puţin obişnuită în spaţțu în 2020, iar anul acesta a călătorit deasupra Marii Britanii ca un balon cu aer cald. Următoarea sa oprire va fi Marina Bay, Singapore: „sunt încântat să fac un nou proiect într-un loc pe care mi-am dorit întotdeauna să-l vizitez”, a declarat artistul pe pagina sa de Instagram. KAWS  a mai anunțat că instalația sa va fi ultimul proiect de artă publică expus la The Float, în contextul proiectului de reamenajare Marina Bay planificat pentru Martie 2022.

Pentru a marca oprirea proiectului în Singapore, KAWS lansează și o ediție limitată de figurine miniaturale ale personajului său Companion, seturi de camping, top-uri şi evantaie, care vor fi disponibile online în data de 13 Noiembrie.

KAWS şi-a început cariera artistică în anii ’90 în graphic design şi ilustraţie, luând apoi calea street art şi a graffiti-ului. Artistul a devenit cunoscut pentru intervenţiile sale de apropriere a spaţiului public Newyorkez, „vandalizând” afişe publicitare ale unor branduri renumite, prin adăugarea propriilor tag-uri sau desene ale figurinelor sale inspirate din personaje de desene animate.

Post a Comment