TOP

Artă furată de naziști scoasă la vânzare de o casă de licitații din Londra

O pictură din secolul al XVII-lea recuperat din Germania nazistă s-ar putea vinde cu peste 1.400.000 de euro la o licitație: Old Masters Evening Sale care va avea loc la Londra, miercurea viitoare, potrivit Penta Magazine.

Pictura, cunoscută sub numele de „A Family Portrait” sau „The Family of Cornelis de Vos”, este o creație a artistului baroc flamand Sir Anthony Van Dyck, care a fost pictorul curții familiei engleze regale până la moartea acestui în 1641. Opera este un portret de familie care îi înfățișează pe Cornelis de Vos împreună cu soția sa Suzanna Cock și copiii Magdalena și Jan-Baptist.

Lucrarea care are o dimensiune de 110 cm a fost cumpărată de Sir Francis Cook în 1868 și a fost în familia sa până în anii 1930, când comerciantul de artă olandez Nathan Katz a achiziționat drepturile de proprietate asupra picturii, împreună cu alte 40 de persoane.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial pictura a ajuns forțat în posesia comandantului militar nazist, Herman Goering. A fost returnată familiei Katz în 1948 după ce a fost recuperată de Monuments Men, o divizie specială de directori de muzee americani și britanici, curatori și istorici, care și-au riscat viața pentru a recupera arta jefuită de naziști.

Post a Comment