TOP

Artistul care a aruncat 31 de tone de morcovi în față la Goldsmiths s-a întors cu o nouă instalație

Artistul Rafael Pérez Evans, care și-a câștigat notorietatea pentru că a aruncat 240.000 de morcovi (plus niște cartofi) în fața Goldsmiths College, tocmai și-a prezentat noul proiect. Nu, nu a folosit legume de această dată, ci doar niște silozuri, cereale și mult lapte vărsat.

Publicul interesat să vadă proiectul artistului o poate face la intrarea în Institutul Henry Moore din Leeds, unde tronează două silozuri de cereale de dimensiuni mari, provenite de la un producător din Irlanda de Nord. Iar în interior se găsesc mai multe lucrări de la recipiente din care se varsă laptele până la spații de depozitare pentru cereale.

Instalația intitulată „Mountain” este inspirată din felul în care Uniunea Europeană depozitează și tratează comerțul cu cereale. Modul acesta de a stoca cereale în silozuri uriașe poate forța la un moment dat agricultorii independenți sau mai mici să scadă prețul produselor, lucru ce i-ar determina (în timp) să-și vândă afacerile către corporațiile care dețin monopolul pieței.

„Felul în care Uniunea Europeană stochează și depozitează cerealele este ceva care dă peste cap toată munca micilor agrigcultori. Proiectul meu e un semnal de alarmă și sper să fie remarcat de autorități.”, a declarat Rafael Pérez Evans. 

Proiectul este disponibil publicului până pe 29 august.

Post a Comment