TOP

De ce arta batjocorită a lui Hockney din metroul londonez este de fapt genială

Metroul londonez este considerat un muzeu plin de opere de artă. De la frumoase postere publicitare până la poezie, există o mulțime de lucruri care să te țină ocupat atunci când călătorești prin subteran. Dar un set de opere create de artistul Hockney a stârnit un val de controverse.

Publicul critică operele artistului pentru că la prima vedere par un pic, oribile. Pare că posterele nu se potrivesc absolut deloc cu creativitatea uimitoare prezentată de obicei în adâncurile stațiilor de metrou londoneze. Ba mai mult, criticii spun că posterele sunt atât de slabe încât ai putea spune că sunt realizate în MS Paint, în anul 1996, de un copil și nu de un artist de așa renume.

În schimb, ceea ce este genial la aceste lucrări este de fapt strategia de marketing. Hockney a ales să facă acest proiect nu atât de atrăgător pentru ochiul privitorului cu scopul de a se vorbi despre trezirea culturală a Londrei declarând că dacă era doar un set de postere frumoase nu s-ar fi creat atâta agitație în jurul subiectului.

Iată mai jos câteva dintre creații:

Post a Comment