TOP

Derrick Adams a creat un NFT care marchează 25 de ani de la lansarea primului album Jay-Z

Tocmai când se părea că amestecul de bani, celebrități și NFT-uri nu mai poate naște nimic spectaculos, a apărut o nouă colaborare care a creat valuri în rândul colecționarilor de artă și nu numai.

Pentru a marca cea de-a 25-a aniversare a albumului de debut „Reasonable Doubt” (25 iunie 1996) al legendei hip-hop, Jay-Z, artistul a comandat o lucrare de artă digitală sub forma unui NFT de la celebrul creator de artă, Derrick Adams.

Lucrarea a fost scoască la licitație de către Sotheby’s, în data de 25 iunie, cu un preț de pornire de 1.000 USD.

Adams care este un mare fan Jay Z a declarat: „<Reasonable Doubt> a schimbat jocul când a apărut acum 25 de ani și este un album care continuă să ne influențeze pe mulți dintre noi. Povestea personajului din Brooklyn este una în care ma regăsesc, mai ales că acest spațiu urban este o sursă de inspirație atât pentru lucrările mele cât și pentru muzica lui Jay. Portretele mele urmăresc să surprindă sensibilitatea, optimismul și frumusețea vieții urbane ceea ce face și Hova prin muzica lui”.

NFT-ul intitulat „Heir to the Throne”, reprezintă o imagine animată care reflectă un portret derivat al rapperului din coperta originală a albumului, în care Adams evidențiază relația simbolică dintre succes și un trabuc.

Licitația se va desfășura până pe 2 iulie, iar o parte din încasări vor merge către Fundația Shawn Carter, fondată în 2003 de Jay-Z și mama sa, pentru a ajuta la finanțarea învățământului universitar pentru cei care nu își pot permite.

Post a Comment