TOP

Flori uriașe din marmură într-o expoziție de artă publică pe Broadway

Începând cu vara aceasta, cei care se vor plimba pe celebrul bulevard Broadway din Manhattan, New York, vor putea vedea opt flori din marmură, monumentale, care alcătuiesc împreună o expoziție de artă publică intitulată „Blooms: Jon Isherwood on Broadway”.

Jon Isherwood, artistul care a creat florile în 2020, alături de galeria care îl reprezintă, Morrison Gallery of Kent și Braodway Mall Association, a plănuit deschiderea expoziției în primăvara anului 2020, însă izbucnirea pandemiei a amânat întregul proiect. Restricțiile de circulație, dar și îngreunarea transportării lucrărilor, a decalat expoziția cu un an și câteva luni. Cu toate acestea, florile lui Isherwood și-au găsit, în vara lui 2021, calea către Broadway.

„Florile au un simbolism universal și pot crea bucurie și curiozitate celor care le descoperă și le privesc. Plasându-le într-o serie de locații care unesc mai multe cartiere, sper să reușesc să creez un spirit de unitate și de conectare unor spații care par, altfel, impersonale, anonime și străine” a spus artistul.

Expoziția este cea de-a 13-a organizată de către Broadway Mall Association, începând cu anul 2005 și cea de-a patra în colaborare cu Morrison Gallery, care i-a mai expus pe Broadway pe artiștii Peter Woytuk, Don Gummer și Joy Brown.

Florile din marmură sunt expuse în 8 locații de-a lungul Broadway, la intersecțiile cu alte străzi importante: 64th, 72nd, 79th, 96th, 103rd, 117th, 148th și 157th. Expoziția de artă publică va rămâne în New York până în primăvara 2022.

Post a Comment