TOP

Cofondatorul unei galerii de artă NFT creează o platformă socială pentru arta digitală

La 24 de ani, Alex Masmej este cofondatorul Showtime, galeria online dedicată artei NFT. Alături de colegul său, Alex Kilkka, a pus bazele galeriei în luna martie 2021, când arta digitală a devenit cunoscută în întreaga lume, iar Christie’s a vândut un NFT cu 70 de milioane de dolari, șocând piața de artă.

Showtime este o platformă care promovează arta digitală și artiștii care o creează. În urma încasărilor uriașe pe care le-a avut platforma sub formă de criptomonede, aproape 8 milioane de dolari, fondatorii acesteia își doresc ca ea să devină platforma principală cu ajutorul căreia oamenii să intre în contact cu arta digitală, cu artiștii și cu vânzările, oferind astfel o dimensiune socială pieței de artă NFT. Din luna martie până în prezent, numărul de utilizatori ai platformei a crescut în fiecare săptămână cu 20%, a spus Masmej într-un interviu pentru Insider.

Masmej a obținut inițial fondurile pentru a putea începe platforma Showtime tot cu ajutorul pieței cripto. În 2020, și-a convertit viața de zi cu zi în tokens, pe platforma Ethereum, unde investitorii puteau „cumpăra” acțiunile pe care tânărul să le facă în fiecare zi. Investitorii îi controlau, astfel, contra cost, viața, de la ce mânăncă până la ora la care se culcă. Masmej a comparat experiența cu un episod din serialul Black Mirror.

Cu banii strânși, Masmej s-a mutat în San Francisco, unde a început platforma Showtime, pe care acum o adminsitrează și pentru care are ambiția de a deveni „Instagramul NFT-urilor”.

 

https://tryshowtime.com

 

Post a Comment