TOP

Francezii vor returna o lucrare semnată Klimt care fusese furată de naziști

Guvernul francez a anunțat că va returna o lucrare a artistului Gustav Klimt către proprietarii ei de drept, lucrare ce a fost furată de către naziști în urmă cu aproape 80 de ani de la o familie de evrei.

Pictura „Rosebushes Under the Trees” (1905) s-a aflat în proprietatea unei familii de evrei până în august 1938 când a fost luată cu forța de către germani.

Ministrul francez al Culturii, Roselyne Bachelot a declarat: „Pictura lui Klimt a fost găzduită zeci de ani de către Musée d’Orsay din Paris, dar acum este timpul ca ea să se întoarcă acasă. Opera de artă va ajunge la familia Norei Stiasny, victimă a Holocaustului. Este un lucru mărunt pe care noi ca popor îl putem face ca să mai alinăm durerea și traumele familiei Stiasny.”

Bachelot a mai punctat că după ani de investigații și foarte recent s-au identificat adevărații proprietari, inițial neștiindu-se că „Rosebushes Under the Trees” fusese furată de către naziști.

Mii de opere de artă au ajuns pe teritoriul Franței după victoria aliaților împotriva Germaniei (1945), iar în prezent Ministerul Culturii lucrează la identifcarea proprietarilor pentru a fi returnate.

 

Post a Comment