TOP

Geta Brătescu, expoziție omagială la Copenhaga

Foto: Cătălin Georgescu, courtesy of Hauser & Wirth, and Ivan Gallery.
Geta Brătescu, artistă româncă născută în 1926, printre cele mai importante figuri ale artei românești postbelice și contemporane, este omagiată la Copenhaga într-o expoziție ce și-a deschis ușile începând cu 2 martie.
Expoziția numită „Freedorm of Forms” reculege lucrări, filme și fotografii din cele mai importante perioade artistice ale Getei Brătescu, din anii ’70 până în 2017. Artista a fost preocupată în special de relația dintre lumea materială și formele abstracte și a lucrat în numeroase medii artistice: desen, colaj, fotografie, film experimental și performance art. Autoportretul, femininul și rolul artistului în lume au fost alte motive explorate de Geta Brătescu în cariera sa de aproape 70 de ani. Se pot vedea lucrări și din cel mai important ciclu creativ al artistei „Game of Forms”, care pune în primul plan elementul ludic în artă.
Recunoașterea creației sale pe plan internațional a venit în ultimii ani de carieră și a culminat cu expoziția „Apparitions” din cadrul Pavilionul României de la Bienala de la Veneția din 2017, fiind prima dată când o artistă reprezintă pavilionul național.
Expoziția are data de închidere 11 aprilie, dar se poate prelungi din cauza restricțiilor în vigoare în Copenhaga.

Post a Comment