TOP

Giganții Phillips și Sotheby’s intră și ei pe piața NFT-urilor

Nebunia cu NFT-urile efectiv nu se mai oprește. Dacă acum 3 luni aproape nimeni nu știa ce e ală un Non-Fungible Token, ei bine, după explozia cu Beeple s-a ajuns ca în fiecare zi să se tranzacționeze artă digitală în valoare de 10.000.000 de dolari (conform celor de la DappRadar).

Cei mai noi jucători de pe piața NFT-urilor sunt compania Phillips și casa de licitații Sotheby’s care au făcut mișcări îndrăznețe și inovative pentru a se impune în această nebunie.

Așadar, Phillips l-a angajat pe artistul Mad Dog Jones care a creat o operă inovatoare, pe care a numit-o „Replicator”. „Replicator” este un filmuleț simplu care prezintă viața nocturnă a unui copiator. Pentru achiziția lui  se poate licita pe site-ul https://www.phillips.com/mdj. În acest moment s-au înregistrat 61 de oferte, iar suma la care s-a ajuns este 2.400.000 de dolari. Ce este atât de special la această acestă lucrare? Ei bine, când se face o achiziție, automat ea generează alte NFT-uri care la rândul lor generează alte NFT-uri și tot așa. În total se creează 7 generații de obiecte digitale, iar un singur proprietar ajunge să dețină între 75 și 300 de bucăți.

Sotheby’s nu s-a lăsat mai prejos și a scos la vânzare niște „cutii” create de artistul Pak care costă 500 de dolari fiecare. Iar ieri, în doar 15 minute, (intervalul de vânzare este între orele 20:00 și 20:15) s-au vândut prin platforma Nifty Gateway 19.880 de „boxes” însumând un total de 10.000.000 de dolari. Astăzi, a urmat încă o zi de vânzare, numai că prețul a urcat la 1.000 de dolari pentru fiecare cub. Dacă vă interesează să faceți o astfel de achiziție, o puteți face mâine, 14 aprilie în intervalul 20:00 – 20:15.

Așteptăm cu interes să vedem cine mai apare pe piață și ce mai aduce nou.

 

Post a Comment