TOP

Ivan Gallery la Malmaison

Ivan Gallery, una dintre cele mai cunoscute galerii de artă contemporană din București, anunță deschiderea unui nou spațiu expozițional, la Atelierele Mailmaison. Noua locație se află într-o clădire cu o istorie interesantă, dar uitată. Aflată în Calea Plevnei 137, construcția a fost cazarmă militară în vremea lui Alexandru Ioan Cuza, fiind fondată în 1847 sub domnia lui Gheorghe Bibescu. La începutul secolului XX, sediul s-a tranformat în tribunal militar și spațiu de detenție pentru ofițeri. Astăzi este cunoscută mai ales ca Închisoarea comunistă Malmaison din București, deoarece în anii ‘50 Securitatea Română a folosit spațiul ca centru de anchetă și deținere. Aici au fost aduse personalități precum Iuliu Maniu, Corneliu Coposu și, mai târziu, Ana Pauker.

Începând cu luna aprilie, prin efortul depus de artiști și de galeriști, o parte din spațiu încărcat de istorie va fi dedicat artei. Prima expoziție care are loc în noul spațiu Ivan Gallery se numește „Real Body” și cuprinde opere ale unor artiști cunoscuți din portofoliul galeriei: Geta Brătescu, Florina Coulin, Paul Neagu, Lia Perjovschi și Ion Grigorescu.

În săptămânile următoare vor deschide spații expoziționale noi în clădirea Malmaison și alte galerii bucureștene: Cazul 101, Anca Poterașu, H’art, SAC și Sandwich Gallery, transformând spațiul uitat într-un important centru artistic.

 

Post a Comment