TOP

Jeff Koons a transformat un BMW M850i xDrive într-o lucrare de artă

BMW și Jeff Koons au colaborat prima dată la un Art Car în 2010, atunci când BMW-ul M3 GT2 a participat la cursa de 24 de ore de la Le Mans. Pentru această ediție, modelul va fi BMW M850i xDrive Gran Coupé, denumit oficial 8 X Jeff Koons, prezentat pentru prima dată publicului cu ocazia târgului de artă Frieze Los Angeles.

Noul model are un exterior finisat în 11 culori, predominant în nuanțe de albastru cu accente de galben și argintiu, combinând elemente de pop-art cu figuri geometrice; cuvântul „POP” de pe fiecare parte, împreună cu liniile, sugerează putere și viteză. Interiorul, despre care artistul a remarcat că face aluzie „la Wonder Woman și Spider-Man”, are o tapițerie din piele în două culori, albastru și roșu, care completează exteriorul îndrăzneț.

Realizarea întregului design grafic durează 285 de ore (pentru fiecare mașină), de aceea BMW plănuiește să producă două exemplare pe săptămână. Fiecare dintre cele 99 de exemple care urmează să fie realizate vine cu un certificat de autenticitate semnat de Koons și Oliver Zipse, președintele Consiliului de Administrație al BMW.

După premiera din Los Angeles, primul exemplar va fi expus la Rockefeller Plaza din New York, apoi va fi vândut la licitația caritabilă de la Christie’s New York, pe 4 aprilie.

Proiectul Art Car de la BMW a debutat în 1975, atunci când sculptorul Alexander Calder a decorat o mașină de curse 3.0 CSL. De atunci, BMW Art Cars au fost semnate de nume precum Stella, Lichtenstein, Warhol, Rauschenberg și Hockney.

Post a Comment