TOP

La 92 de ani, Frank Gehry este prea ocupat ca să aibă timp să se pensioneze

Deși a ajuns la venerabila vârstă de 92 de ani, artistul arhitect Frank Gehry nici nu-și dorește, dar nici nu are timp să iasă la pensie.

Este în continuare solicitat pentru proiecte grandioase în acest moment fiind implicat în crearea unui nou sediu pentru birourile Warner Bros. din Burbank, dar se ocupă și de decorurile pentru opera jazz „Iphigenia”, scrisă de Wayne Shorter și Esperanza Spalding care se va juca la Kennedy Center în luna decembrie.

Iar la aproape 5.000 de km depărtare de Kennedy Center, noua „față” a Philadelphia Museum of Art, renovată după design-ul lui Gehry va fi gata undeva la jumătatea lunii mai.

Întrebat dacă nu a obosit și nu și-ar dori să ia o pauză după atâția ani de muncă, Frank Gehry a declarat: „Nu simt nicio oboseală și sunt la fel de motivat ca în prima zi când am început să muncesc. Și dacă aș lua o pauză nici nu aș ști ce să fac cu timpul liber. Asta e ce am făcut toată viață, ceea ce iubesc să fac și nu mă voi opri din creat decât în ziua în care voi închide ochii”.

Mai jos aveți o galerie cu cele mai reprezentative lucrări ale maestrului:

 

Post a Comment