TOP

Lavinia Iulia Falcan reprezintă România la cel mai mare festival de artă murală din Europa

Lavinia Iulia Falcan este artista care va reprezenta România la cel mai mare eveniment dedicat artei urbane din Europa, care va avea loc la Bristol, în UK, în luna mai. Lavinia își va lăsa amprenta artistică asupra orașului prin pictura murală pe care o va realiza acolo, în cadrul festivalului „Upfest – The Urban Paint Festival”. Bristol este orașul care reușește an de an să adune cele mai apreciate talente alei artei stradale, scena urbană devenind din ce în ce mai colorată cu fiecare ediție a festivalului.

Lavinia a povestit pentru Propagarta cum a ajuns să reprezinte România la Bristol, ce înseamnă pentru ea acest lucru, dar și care este ideea pe care o are pentru pictura murală de mari dimensiuni pe care o va realiza acolo.

„Prima mea mea călatorie cu pictura murală și schelele a fost în ultimul an de liceu, pe când aveam 18 ani. Am pictat interiorul unui restaurant cu motive grecești. Adrenalina aceea de a fi la înălțime, de a studia peretele, spatiul, decorul și menirea locației în care va fi pictura, m-au antrenat mereu. Mă izbea o dorință puternică de a crea o poveste unică, specială pentru acel loc. 

De atunci, am avut multe proiecte de pictură murală în București, Brașov, Oradea, Iași. Am pictat o mare parte din localurile din Centrul Istoric din București. Picturile murale colorate le-am dus și mai sus pe rooftop-uri, în gradinițe, școli, spitale, centre de recuperare, hoteluri, showroom-uri, case cu tavan înalt și fațade. Am avut expoziții în New York, Monaco și Miami, dar la cel mai mare festival de pictură murală, street art și graffiti din Europa, „Upfest Festival”, visam de multă vreme, însa nu credeam că voi ajunge vreodată acolo, pentru că este un proces destul de lung pentru a fi acceptat.

Am aplicat și în trecut, dar nu am fost acceptată. După ce am adunat mai multe proiecte, experiență și renume am aplicat din nou, și m-au primit cu brațele deschise. Sunt foarte mulți artiști în fiecare an la festival, este bătaie pe locurile pe care vom picta. Cu mândrie voi reprezenta România, atât cu prezența mea, cât și cu pictura murală pe care am pregătit-o, un omagiu special pentru locul în care m-am născut, am crescut și am iubit arta. Voi uni toată viziunea mea într-un concept legat de români, de strămoșii noștri și rădăcinile pe care nu avem voie să le uităm vreodată. Compoziția va avea, evident, multă culoare, culoarea fiind semnătura mea, în toate proiectele pe care le-am realizat. Sunt așteptată la Upfest Festival în Bristol, să pictez fațada unei clădiri în decursul lunii mai a acestui an, iar pictura mea va dăinui acolo multa vreme, cu povestea pe care o voi arăta tuturor despre țara noastră.”

Lavinia lucrează artă murală, dar și pictură pe pânză și ilustrații, pe care le puteți vedea pe http://www.madonia.ro

 

 

Post a Comment