TOP

Lucrarea distrusă a lui Banksy, din nou în licitație la Sotheby’s

Celebra lucrare a lui Banksy, „Girl with Balloon”, acum numită „Love Is In The Bin”, va fi licitată la Sotheby’s în luna octombrie.

Lucrarea a intrat în istorie în 2018, când imediat după ce s-a adjudecat pentru suma de 1,4 milioane de dolari, s-a autodistrus, trecând printr-un tocător de hârtie încorporat discret în rama tabloului. Lucrarea s-a făcut bucățele sub ochii tuturor celor prezenți în sala de licitație, ulterior devenind faimoasă datorită clipului care surprinde exact momentul în care lucrarea se distruge.

Momentul a ridicat foarte multe întrebări, suspiciuni și ipoteze, fie că nu a fost distrusă, în realitate, fie că acest lucru s-a întâmplat chiar din dorința casei de licitații. Banksy a comentat, însă, în seara respectivă, pe instagram, cele întâmplate, asigurându-și urmăritorii că Sotheby’s nu a știut despre ce avea să pățească lucrarea și că el a fost într-adevăr autorul momentului care a lăsat perplexă lumea artei.

Lucrarea, care a căpătat acum un mare plus de valoare datorită celor întâmplate, dar mai ales datorită faimei pe care a căpătat-o, va avea, de data aceasta, un preț de pornire triplu față de prețul de adjudecare din 2018. Licitația pentru Banksy va porni de la 5.5 milioane de dolari, suma estimată.

Post a Comment