TOP

„Luvru Abu Dhabi” oferă premiu 50.000 de dolari într-o nouă competiție dedicată artei

„Luvru Abu Dhabi”, în parteneriat cu marca de ceasuri Richard Mille, lansează o nouă „competiție” pentru a pune în evidență munca artiștilor emergenți, iar câștigătorul va primi un premiu în valoare de 50.000 de dolari.

Noua serie de expoziții, intitulată „Luvru Abu Dhabi Art Here”, invită printr-un apel deschis către artiștii care lucrează în orice ramurară a mass-mediei să trimite propuneri de lucrări pentru a fi expuse în spațiul Forum al muzeului.

Un juriu internațional va alege apoi patru până la șase artiști finaliști care să-și prezinte operele, iar dintre aceștia va fi ales un câștigător pentru a primi premiul de artă Richard Mille (Richard Mille Art Prize) în valoare de 50.000 de dolari.

Primul câștigător va fi anunțat în noiembrie după expoziția inaugurală „Memorie, timp și teritoriu” (Memory, Time and Territory).

Organizatorii le solicită artiștilor „să reflecteze asupra moștenirii țării ca teritoriu în care întrebările din trecut, prezent și viitor se combină și se suprapun”.

Prima expoziție din serie va fi deschisă numai artiștilor care locuiesc în Emiratele Arabe Unite și artiștilor originari din Emirate care locuiesc în străinătate.

Propunerile de lucrări vor fi acceptate până pe 31 august.

Post a Comment

X