TOP

Expoziția de grup „INTERLACEMENT” de la Galeria GBH

„Interlacement este un proiect care dezvăluie creațiile a 6 artiști diferiți reuniți sub un singur nume: Grup@. Mihai Glodeanu, Dragoș Bojin, Sofia Ovejan, Andronicuss, 1-Q Sapro și Bogdan Cazacincu sunt creatori care, în ciuda stilurilor lor distincte și a expresiilor individuale unice, împărtășesc o viziune creativă cuprinzătoare, în centrul căreia se află ființa umană. Cei 6 artiști explorează  tema identității de sine – concept analitic plurivalent și fluid – în contextul scenei artistice naționale și internaționale, subiect ce se naște din necesitatea de a aborda fără ezitare noi coduri, noi spații și noi metode de interacțiune în interiorul universului creației contemporane.

Rezultatul este o expoziție deschisă interpretărilor multiple și pentru toate tipurile de public, oferind posibilitatea de a contempla identitățile creative individuale și colective.

Expoziția ”Interlacement” demonstrează amploarea și diversitatea de neegalat pe care practica picturii le garantează, dar și capacitatea artiștilor grupului de a face față și de a răspunde atât întrebărilor contemporane, cât și atemporale (”Cine suntem?”, ”Ce mai înseamnă pictura azi?” sau ”Ce mai înseamnă figurația azi?”). Exersând practici inerente principiilor tradiționale ale picturii dar și folosind materiale și suprafețe „neortodoxe”, artiștii evidențiază și exploatează caracterul inepuizabil al mediului picturii. Figurile distorsionate și expresioniste ale lui Dragoș Bojin (bine-cunoscut publicului bucureștean pentru ”Spaimele” sale), alături de combinațiile Pop și Street Art ale lui Andronicuss, de defragmentările corporale în cheie expresionist-bizantină ale Sofiei Ovejan și de figurile de tip artă brută ale pluridisciplinarului 1-Q Sapro, concentrează stilistic zona expresionismului formal, fiind contrabalansate de hiperrealismul nudurilor lui Mihai Glodeanu și expresionismului abstract al lui Bogdan Cazacincu. Este un dialog al expresiilor nuanțate de pictori, muraliști și muzicieni care arată că arta are puterea de a transforma, de a educa, de a inspira și de a motiva.

Cei 6 artiști convertesc, transfigurează și transformă materialele și ideile artistice în realități noi și iluminatoare, fiecare lucrare de artă depunând mărturie tăcută atât despre procesul, cât și despre produsul final al metamorfozei realizate – la nivel individual și la nivel de grup, așa cum reiese din întreaga expoziție.” Diana Roman, Critic de artă

 

Post a Comment