TOP

Muzeul Hermitage vrea să deschidă o filială în Barcelona

Muzeul Hermitage din Rusia este cu un pas mai aproape de finalizarea extinderii sale planificate de mult timp în Spania – dar încă mai sunt obstacole semnificative care trebuiesc depășite.

În cazul în care construcția va începe conform planificării, noul muzeu al cărui design este creat de artistul Toyo Ito (câltigător al Pritzker Prize în 2013) va avea deschiderea în anul 2024. Numai că în acest moment există probleme care țin pe loc proiectul.

Hermitage a semnat o scrisoare de intenție cu guvernul catalan în 2012 prin care își anunța intențiile, dar proiectul necesită atât permisiunea consiliului de administrație al portului Barcelonei, cât și a consiliului local al orașului. Iar acesta din urmă a respins de mai multe ori cererea de începere a construcției.

La începutul acestei săptămâni, consiliul municipal a cerut timp suplimentar pentru a revizui din nou proiectul. Cu toate acestea, consiliul de administrație al portului a ignorat această cerere și a aprobat unilateral planul Hermitage.

Potrivit presei locale, consiliul orașului Barcelona nu a primit bine această decizie și acum ia în calcul varianta să dea în judecată consiliul portuar, lucru ce ar sista din nou construcția muzeului.

Cu siguranță această problemă se va soluționa, dar când și cum, încă nu se știe.

Post a Comment