TOP

Nike a cumpărat o firmă de pantofi virtuali pentru ,,metaverse’’

RTFKT Studios este un brand care vinde pantofi sport în format digital și NFT-uri. Nike, anunțând achiziția companiei, i-a descris drept ,,un brand lider care investește în inovații de ultimă oră pentru a produce următoarea generație de obiecte de colecție care îmbină cultura și gamingul’’.

Pantofii sport virtuali pot fi colecționați pentru propriul avatar digital. Se spune că viitorul internetului este metaverse, o lume virtuală pe care o vom putea accesa cu o cască pentru tot felul de activități: muncă, jocuri, călătorii, concerte sau socializare. Cel mai probabil, fiecare persoană care va intra în metaverse va avea un avatar 3D pe care îl va putea personaliza.

Colaborarea din februarie dintre RTFKT și artistul FEWOCiOUS a dus la vânzarea a 600 de perechi de pantofi sport reali împreună cu NFT-uri digitale în doar 6 minute, pentru 3,1 milioane de dolari. Nu este încă clar dacă lucrările de artă digitală își păstrează valoarea în timp; unele dintre ele sunt listate sau au fost vândute recent pentru sume mai mici decât prețurile inițiale.

În decembrie, RTFKT a început o colaborare cu artistul Takashi Murakami pentru proiectul Clone X NFT, oferind avatare digitale cu diverse articole de îmbrăcăminte și accesorii ce se pot colecționa. RTFKT este un brand fondat în ianuarie 2020, declarând că ,,suntem aici să accelerăm viitorul nostru digital’’.

Post a Comment