TOP

NOVA: festivalul care va aduce în București o combinație actuală de artă și tehnologie

Între 23 august și 15 septembrie 2021 se va desfășura, în București, festivalul de artă și tehnologie NOVA.

Pe parcursul celor trei săptămâni, bucureștenii vor avea ocazia să exploreze forme contemporane de expresie aristică, prin tehnologii inovatoare. Artiștii invitați să creeze pentru NOVA sunt din România, Spania, Marea Britanie, Austria, Danemarca, Letonia și Canada și vor aduce în cadrul festivalului performance-uri, instalații interactive și alte piese care îmbină spiritul creativ cu mișcarea, sunetul, jocurile și Inteligența Artificială.

Festivalul se va desfășura în mai multe locații din București. Expoziția principală va avea loc la Galeria Galateca, în centrul orașului, iar celelalte spații care vor găzdui eventimentele sunt Creart Gallery, CINETic și Gastrobar.

În data de 23 august, festivalul se va deschide cu un prim act artistic, un sound performance al artistei letone Paula Vitola, intitulat I Speak Sun, care va transforma lumina soarelui în muzică.

Printre alte atracții incluse în festival este Instalația memoryMechanics care, printr-un AI, înregistrează și stochează mișcarea și sunetul vizitatorilor care interacționează cu ea, instalația fiind rezultatul creativității și muncii a două grupuri de artiști din Danemarca.

Tot în cadrul NOVA vor avea loc mai multe workshop-uri dedicate studenților și pasionaților de tehnologie, în care vor fi prezentate trendurile în domeniu, precum și unul dintre cele mai importante astfel de programe din Europa: Interface Cultures Department de la Universitatea de Artă și Design din Linz, despre care fondatorii Christa Sommerer și Laurent Mignonneau vor discuta cu publicul.

Participarea la expozițiile și activitățile festivalului este gratuită, însă o parte dintre workshop-uri și performance-uri necesită înscriere prealabilă.

https://www.novanova.ro

Post a Comment