TOP

O pagină dintr-o bandă desenată cu Spider-Man, vândută cu peste 3 milioane de dolari

Vânzarea în valoare de 3,36 milioane de dolari a unei pagini originale cu benzi desenate cu Spider-Man (1984) a stabilit un nou record pentru cea mai valoroasă pagină a unei benzi desenate, la Heritage Auctions din Dallas.

Pagina cu numărul 25 din Marvel Super-Heroes „Secret Wars” No. 8 este cea în care Spider-Man apare pentru prima dată în costum negru, moment esențial pentru personaj, întrucât acest costum a condus la apariția personajului Venom. Pagina anterioară, unde începe transformarea, s-a vândut cu 288.000 de dolari într-un lot separat cu doar câteva clipe înainte ca noul record să fie stabilit – împreună atingând un total de 3,7 milioane de dolari.

Recordul anterior pentru o pagină originală a unei benzi desenate a fost stabilit în 2014, când o pagină care îl prezintă pentru prima dată pe Wolverine, într-un număr din 1974 al revistei Marvel Comics „The Incredible Hulk”, s-a vândut cu 657.250 de dolari, tot la Heritage Auctions.

„Rezultatele de astăzi demonstrează ceea ce spunem de mult timp: arta benzilor desenate este la fel de iubită și valoroasă ca orice lucru pus pe pânză”, a declarat Joe Mannarino, directorul Comics & Comic Art al Heritage Auctions, New York.

Post a Comment