• No products in the cart.
TOP

„Orașul Artelor” al lui Diego Rivera a fost deschis după 80 de ani în Mexic

„Orașul Artelor” al lui Diego Rivera, un complex de peste 64.000 metri pătrați și 13 clădiri, este un loc vast care reunește producția artistică sub forma unor spații de spectacol, spații expoziționale, ateliere sau grădini. Acest complex s-a deschis în Mexic după aproape 80 de ani de la conceperea sa de către artist.

Întrucât Diego Rivera s-a stins din viață în 1957, planurile pentru primul proiect, Muzeul Anahuacalli, au fost continuate de fiica sa, Ruth Rivera. Aceasta, împreună cu arhitecții Juan O’Gorman și Heriberto Pagelson, a pus în practică dorința tatălui ei de a construi un „templu” în stil Tenochtitlan, acum Muzeul Anahuacalli, care să găzduiască 2.000 de piese din colecția de artă prehispanică a artistului. Denumirea de „Anahuacalli” provine din limba poporului aztec, nahuatl, însemnând „casă înconjurată de apă”. Diego Rivera și-a imginat Anahuacalli ca fiind centrul „Orașului Artelor”, o clădire construită în principal din roca vulcanică închisă la culoare, predominantă în zonă din cauza erupției vulcanului Xitle.

Cel mai recent proiect a fost realizat de arhitecții Mauricio și Manuel Rocha, tată și fiu, a căror firmă a câștigat licitația pentru extinderea muzeului. Aceștia au respectat îndeaproape planul original al lui Rivera care dorea să protejeze și mediul natural.

În cele din urmă, s-au adăugat o bibliotecă, săli pentru creația de artă și cercetare, o nouă esplanadă și un spațiu de depozitare în care să fie păstrată colecția completă de artă și artefacte prehispanice a lui Rivera.

„Orașul Artelor” oferă o oază urbană de artă mexicană tradițională, dar și un campus vast dedicat creativității, în care oamenii să se reunească pentru a se bucura de artă sub diferite forme.

Post a Comment