TOP

O pictura furată a lui Francis Bacon a fost recuperată de poliția spaniolă

Un tablou de Francis Bacon, care a fost furat în 2015, a fost recuperat la Madrid de poliția spaniolă.

Pictura este unul dintre cele cinci portrete ale bancherului spaniol José Capelo, care valorează 25 de milioane de euro (27,1 milioane de dolari). Picturile au fost furate în urmă cu nouă ani, în ceea ce se crede a fi cel mai mare furt din istoria Spaniei.

Trei dintre cele cinci tablouri furate au fost recuperate în 2017. De la furt, 16 persoane, inclusiv persoana despre care se crede că ar fi orchestrat jaful, au fost arestate. Autoritățile încă sunt în căutarea lucrărilor care au rămas dispărute.

„Investigațiile continuă pentru a localiza lucrările rămase și pentru a aresta pe cei care le dețin, cu accent pe cetățenii spanioli care au legături cu grupuri organizate din Europa de Est”, se arată într-un comunicat publicat de poliția spaniolă.

Bacon este unul dintre cei mai influenți pictori ai secolului al XX-lea. Lucrarea sa a atins sume incredibile la licitație, tripticul său “Three Studies of Lucian Freud” (1969) s-a vândut cu peste 142 de milioane de dolari la Christie’s New York în 2013. La acea vreme, era cel mai scump tablou vândut vreodată. Mai recent, la Sotheby’s New York, în mai, anul trecut, pictura lui Bacon, „Portretul lui George Dyer Crouching” (1966), s-a vândut cu 27,7 milioane de dolari.

Post a Comment