TOP

Pictură murală de Keith Haring expusă în premieră la New York

New York City Center are acum în expunere o pictură murală realizează de Keith Haring în colaborare cu artistul LA II (Angel Oritz) în 1983, fiind prima dată când lucrarea este expusă la New York.

Pictura numită „Fiorucci Walls” este un împrumut solicitat de NYC Center către MACo Museum din Chang Mai, pentru a fi expusă în sezonul de spectacole 2021-2022 al instituției. Panoul de dimensiuni mari a fost instalat în Shuman Lounge și poate fi admirat de către spectatori înainte de spectacole și în cursul pauzelor.

Cei doi artiști au început să colaboreze la începutul anilor 1980, atunci când Haring l-a descoperit pe Angel Oritz în street art-ul pe care îl făcea pe clădirile din Lower East Side. A început o colaborare al cărei apogeu a fost atins în Milano, când cei doi au realizat împreună muralele de pe pereții studioului designerului italian Elio Fiorucci, care funcționa pe post de spațiu de expunere pentru artiștii tineri. Panoul expus acum la NYC Center face parte din această escapadă de creație în Milano a celor doi artiști.

Post a Comment