TOP

Poliția acuză angajații televiziunii Rai că au furat artă în valoare de 30.000.000 $

Jaf în Rai! Anchetatorii cred că foști angajați ai companiei publice de TV & radio italiană Rai au furat pe parcursul mai multor decenii o serie de opere de artă în valoare de aproximativ 30 de milioane de dolari.

Se pare că furturile se întind până în anii 1970, dar au fost descoperite din întâmplare abia anul acesta, potrivit The Guardian. S-a descoperit lipsa a peste 120 de lucrări inclusiv opere ale unor artiști precum Renato Guttuso, Claude Monet și Amedeo Modigliani.

Schema a ieșit la iveală în martie când o pictură expusă în birourile lui Rai – „Architettura” a artistului italian Ottone Rosai – a căzut de pe perete. În urma unei inspecții, autoritățile au descoperit că lucrarea nu era de fapt cea originală, ci o copie aproape perfectă.

Cotidianul din Roma, „Il Messaggero”, relatează că lucrările au fost expuse pe holurile din clădirile televiziunii, dar că nu au fost protejate de sisteme de securitate. Astfel, o parte din angajați au profitat de această slăbiciune și au sustras lucrările originale, înlocuindu-le cu copii.

Post a Comment