TOP

Sculpturi clasice „îmbrăcate” în tatuaje

Sculpturile de marmură instalate în Piazza del Duomo din orașul Pietrasanta reprezintă reproduceri ale unor celebre lucrări clasice, dar nu în forma în care ne așteptam.

Create de artistul italian, Fabio Viale operele fac parte din expoziția „Truly” a cărui curator este Enrico Mattei și au devenit celebre pentru că sunt „învelite” în tatuaje.

Fascinația lui Viale pentru desenele de pe piele a început când a întâlnit un artist tatuator rus care avea mâinile și brațele acoperite de tot felul de modele ciudate. „Am fost foarte curios ce reprezintă tatuajele sale. Mi-a spus că cele mai multe sunt simboluri ce au legătură cu viața și cu moartea, dar și elemente specifice perioadei antice. Atunci mi-a venit ideea să iau lucrări clasice și să le dau o nouă înfățișare.”, a povestit artistul.

Deși expoziția este centrată în jurul desenelor pe piele, piesa cea mai importantă este reproducerea lucrării „Three Graces” care înfățișează 3 femei originare din Ghardaïa (un oraș din Algeria) purtând costumul tradițional „haik”. Scopul acestei creații este să stârnească întrebări ce țin de luptele interioare ale sufletului și libertățile religioase.

Iată o galerie cu lucrările:

 

Post a Comment