TOP

Un munte solar va produce energie regenerabilă la Burning Man

Protejarea mediului înconjurător a devenit un obiectiv tot mai important pentru mulți artiști, care, din cauza efectele schimbărilor climatice, au început să creeze proiecte cât mai ecofriendly și care să aibă un efect cât mai puțin intruziv asupra naturii.

Burning Man este o comunitate binecunoscută pentru faptul că este axată pe artă și exprimarea de sine, așa că nu este de mirare că și aici conștientizarea problemelor mediului sunt obiectul unor discuții creative.

Firma de arhitectură Mumbai NUDES a proiectat Solar Mountain, unul dintre cele 10 proiecte selectate pentru Fly Ranch, proiectul Burning Man din Nevada.

Proiectul lor este o instalație permanentă sub forma unei ferme de 3.800 de acri care se află pe terenul de la Burning Man și care ar produce 300.000 kilowați de energie electrică anual.

Instalația este formată dintr-o serie de panouri solare care se extind dintr-o „coloană vertebrală” centrală. Arhitecții au ținut să puncteze că forma aleasă a fost inspirată de peisajul natural din Fly Ranch. Construcția este accesorizată cu elemente de design modulare din lemn reciclat și materiale ecologice și este alcătuită din patru unități, fiecare cu câte 182 de panouri solare. Potențialul de generare zilnică al fiecărei unități este de aproximativ 318.645 kilowați în fiecare an.

 

 

 

Post a Comment