TOP

Statuie dedicată lui Harambe, gorila cu o poveste tristă care a devenit faimoasă în 2016

Cu siguranță că ne amintim cu toții de Harambe, gorila care a fost sacrificată în 2016, în incinta unui parc Zoo, pentru că un copil de 3 ani a ajuns, cumva, în habitatul în care era ținută gorila în captivitate. Filmulețele cu Harambe și cu copilul, în momentele cele mai tensionate, când nimeni nu știa cum va reacționa animalul și daca îl va răni pe cel mic, au fost vizionate de milioane de ori pe YouTube și au fost transmise pe toate posturile de televiziune în lume.

Sacrificarea lui Harambe a generat un val de reacții foarte diverse, însă cea mai importantă concluzie la care s-a ajuns este cea referitoare la interzicerea încarcerării gorilelor și maimuțelor mari, sau, și mai bine, interzicerea încarcerării animalelor în general. Încă așteptăm să vedem implementarea ei.

Până atunci, se poate vedea din toamna aceasta o statuie a lui Harambe, într-unul dintre cele mai importante locuri din New York, pe Wall Street. Statuia a fost instalată lunea aceasta, fiind alăturată unui alt monument public, o statuie a unui taur, cunoscută ca „Charging Bull”, emblemă deja pentru Wall Street și pentru The Financial District of Manhattan.

Post a Comment