TOP

Un flamingo uriaș în Aeroportul din Tampa face turiștii să se simtă ca acasă

De la finele anului 2022, un flamingo uriaș și-a găsit “casa” în Aeroportul Internațional Tampa. Artistul Matthew Mazzotta a creat acest flamingo gigant ca tribut adus faunei recunoscute din Florida și ca un omagiu călătorilor care tranzitează aeroportul. Denumită „ACASĂ”, această instalație imensă a devenit larg apreciată de către călători, fie că sunt adulți care își fac selfie-uri sau copii care se joacă pe picioarele sale.

Mazzotta înfățișează pasărea ca și cum ar vâna hrană. Materialul reflectorizant de pe tavan seamănă cu suprafața apei, iar ciocul flamingoului se apleacă pentru a își prinde presupusa cină. Înseamnă că suntem sub apă cu flamingoul, imersați în mediul său, ceea ce a fost exact viziunea artistului.

„Zborurile sosesc și pleacă de la Aeroportul Internațional Tampa, pline de călători care-și părăsesc casele, se întorc acasă, merg într-o casă nouă sau pur și simplu într-un loc care li se pare a fi acasă”, spunr Mazzotta. „Conceptul de ‘acasă’ nu este valabil doar pentru oameni – Florida este, de asemenea, gazda unei varietăți bogate de viețuitoare.”

El detaliază: „Scala exagerată a acestei păsări roz ne transpune în lumea sa și ne reamintește că împărțim cu toții aceeași casă.” Acest lucru, sperăm, încurajează un sentiment de conexiune între oameni și frumoasa natură din Florida.

Datorită unui concurs internațional cu 65.000 de participanți, flamingoul lui Mazzotta are chiar și un nume – Phoebe. „ACASĂ” este una dintre cele două lucrări ale lui Mazzotta care se numără printre cele 100 de opere artistice publice internaționale nominalizate pentru premiile CODA din 2023. Publicul are până la 31 iulie pentru a-și vota lucrarea favorită.

 

Post a Comment