TOP

Un proiect câștigător al premiului Nobel de vânzare sub formă de NFT

Ce sumă se va plăti la o licitație pentru câteva pagini de documente universitare birocratice vechi de un sfert de secol care au fost transformate într-un NFT? Universitatea din California, Berkeley, speră că o sumă foarte mare.

Obiectul oferit spre licitație se bazează pe un document numit „invenție și dezvăluire tehnologică”. Acesta este formularul pe care cercetătorii de la Berkeley îl completează pentru a alerta Universitatea cu privire la descoperirile care pot fi transformate în invenții brevetate.

Fomularul care va fi scos spre vânzare se numește „Blocarea reglării descendente a limfocitelor T asociată cu semnalizarea CTLA-4” și este o invenție din anul 1996 sub forma unei descrieri timpurii a unei abordări revoluționare a tratamentului cancerului dezvoltată de James P. Allison, pe atunci profesor la Berkeley. 

Cu ce preț se va vinde prețiosul document câștigător al premiului Nobel rămâne de văzut, dar reprezentații Berkeley speră să obțină undeva în jurul sumei de 100.000 de dolari.

Post a Comment