TOP

Lucrare semnată Vlad Basarab într-o expoziție a Universității Nevsehir din Turcia

Lucrarea Echilibru (Balance), semnată de Vlad Basarab va fi prezentă în cadrul expoziției internaționale  „UNITY AND TOLERANCE” Online Ceramic and Glass Exhibition, organizată de către Departamentul de Ceramică și Sticlă al Facultății de Arte, Universitatea Nevsehir Haci Bektas Veli.
Lucrarea a fost realizată în perioada august-septembrie 2020, în cadrul unui simpozion la Centrul Internațional de Ceramică din Kecskemét, Ungaria, cu sprijinul Institutului Cultural Român din Budapesta. Materialele folosite sunt gresia și porțelanul, arse la temperatura de 1290 de grade C.
Vlad Basarab a explorat aceste materiale în seria Memory-Folding/Unfolding, lucrări care au fost expuse într-o personală a artistului, la China Ceramics museum, Jingdezhen, între octombrie 2019 și decembrie 2020.
„Natura lutului reprezintă un pilon de bază în arta mea, deoarece el este capabil să stocheze deopotrivă timp și istorie. Folosesc materia și îi extrag amintirile pentru a le anima cu o nouă viață. Am creat lucrări pe trei continente: America, Asia, Europa, și de  fiecare dată am folosit lutul autohton, cu care acele culturi și-au construit istoria și tradițiile. Lutul mă conectează la memoria stocată în pământ” a spus Vlad Basarab, despre seria Memory-Folding/Unfolding.

Post a Comment