TOP

Expoziție „Versuri încrucișate. Blandiana – Cărtărescu” la ICR Madrid

„Versuri încrucișate. Blandiana – Cărtărescu” este cea mai nouă expoziție a artistului spaniol Luis Moro, care se va deschide în data de 25 octombrie la Galeria Institutului Cultural Român din Madrid.

Expoziția prezintă un dialog artistic între artă plastică și literară, între gravură și poezie. Operele sunt inspirate de creațiile a doi dintre cei mai apreciați scriitori români, Ana Blandiana și Mircea Cărtărescu.

„La împlinirea a 140 de ani de relații diplomatice dintre România și Spania, artistul spaniol a studiat opera poeților Ana Blandiana și Mircea Cărtărescu și a produs a serie de mape, conținând gravuri inspirate din poezii lor, reunite sub titlul „Versuri încrucișate”. Această expoziție este un concept nou, care vorbește despre dialogul constant dintre România și Spania, despre dialogul dintre culturi și dintre arte, explorând puterea cuvântului de a evoca imagini și forța poetică a imaginii.” – ICR Madrid

Deschiderea expoziției va avea loc pe 27 octombrie, ora 18.00, alături de artistul Luis Moro și în prezența scriitorului Mircea Cărtărescu, a președintelui Asociației Colegiale a Scriitorilor din Spania Manuel Rico și a traducătoarei Marian Ochoa de Eribe.

Post a Comment