TOP

Artistul JR a creat o instalație monumentală în fața unei piramide din Giza

Piramidele egiptene din Giza sunt printre cele mai impresionante monumente funerare din toată lumea. Una dintre ele, piramida lui Khafre, a primit recent o nouă față, printr-o operă a artistului JR, cunoscut pentru intervențiile lui asupra monumentelor din întreaga lume.

Instalația creată de el este una care are la bază o iluzie optică: o piramidă susținută de o mână de om, al cărei vârf levitează deasupra. Iluzia prinde contur doar atunci când instalația și piramida se aliniază și sunt privite dintr-un anume punct. Lucrarea este realizată dintr-o structură de oțel și este acoperită cu plasă rezistentă.

JR a făcut public pe contul de Instagram că va împărți o variantă digitalizată a lucrării în 4591 de piese (adică exact vârsta piramidei) pe care le va transfora în NFT-uri. Oricine se poate înscrie pentru a intra în posesia unuia, imaginile fiind abstracte, cu puncte care de fapt reprezintă pixeli ce alcătuiesc imaginea cu lucrarea din Giza. Doar împreună, ele formează instalația cu monumentul public. În 743 dintre ele se află și hieroglife ascunse de artist.

„Mulțumită tehnologiei și NFT-urilor, este prima dată când oricine poate colecționa cu adevărat o bucată dintr-o operă de artă publică.” – JR

Post a Comment