• No products in the cart.
TOP

Un artist a creat o sculptură din deșeuri electronice inspirată de Muntele Rushmore

În timp ce puternicii lideri politici ai lumii se pregătesc pentru summitul anual G7, care va avea loc la St. Ives, Cornwall, o sculptură monumentală cu portrerele somităților a fost ridicată pe o plajă situată la aproximativ 8 kilometri depărtare de locul lor de întâlnire.

Deși inspirată de Memorialul Național Mount Rushmore – o sculptură colosală a patru președinți ai SUA săpată în granitul Muntelui Rushmore din Dakota de Sud – lucrarea, numită Mount Recyclemore este cu siguranță mai puțin grandioasă și festivă. Compusă în întregime din produse electronice aruncate la gunoi, cum ar fi monitoare de calculator, circuite și telefoane mobile, sculptura își propune să evidențieze daunele cauzate de felul defectuos al reciclării dispozitivelor din această gamă.

Cei șapte lideri mondiali care sunt prezentați în lucrare sunt: ​​președintele SUA Joe Biden, primul ministru britanic Boris Johnson, primul ministru japonez Yoshihide Suga, președintele francez Emmanuel Macron, premierul italian Mario Draghi, premierul canadian Justin Trudeau și cancelarul german Angela Merkel.

Creatorul operei, sculptorul Joe Rush, a declarat pentru BBC: „Din locul unde are loc summit-ul, cei 7 lidieri nici dacă vor, nu pot ignora sculptura. Va fi în raza lor vizuală pe tot parcursul șederii și sper că le vom atrage atenția și vor conștientiza pericolul la care suntem expuși din cauza deșeurilor electronice.”

Post a Comment