TOP

„Conexiuni”, expoziția de bijuterie contemporană de la Galeria Galateea.

Proiectul „Conexiuni” este centrat în jurul conceptului de conectivitate a expresivității artistului cu suprafața și forma redusă a bijuteriei și comunicarea acesteia cu purtătorul. Astfel corpului uman devine reper pentru lucrarea de artă ce crează o relație între purtător și bijuterie.
Bijuteria, adesea percepută ca podoabă corporală sau ca un simbol al statutului în societate, a devenit un obiect cu încărcătură simbolică, o piesă de colecție cu valoare sentimentală.
Expoziția prezintă versatilitatea și atractivitatea materialului ceramic, modelat sau turnat, folosit singur sau în combinație cu alte materiale, cu variațiuni cromatice și structurale, fie că vorbim de lut, de gresie sau porțelan. Integrarea elementelor ceramice în bijuteria contemporană reușește șă surprindă prin soluțiile creative oferite de artiști.
Artiștii ceramiști care expun bijuterie contemporană în galeria Galateea: Nicoleta Blegu, Cristina Bolborea, Cristiana Popescu Russu & Andreea Bițulescu, Gherghina Costea, Georgiana Cozma, Anca Vintilă Dragu, Lucia Lobonț, Romana Cucu Mateiaș, Adela Bonaț Mărculescu, Aniela Ovadiuc

Curator: Georgiana Cozma
Coordonator: Romana Cucu Mateiaș

 

Post a Comment