TOP

„Despre arbori și nu numai”, expoziția semnată de Dragoș Burlacu și Răzvan Neagoe la ETAJ

Proiectul aduce în primplan preocuparea pentru natură a artiștilor, pentru lucrurile mici și aparent neînsemnate ale traiului contemporan, dar care constituie de fapt schimbarea de perspectivă, devenind subiect de explorat la nivelul gândirii și reprezentării pentru fiecare dintre ei, prin pictură și fotografie. Laboratorul personal se recompune în spațiul de expunere în jurul unor puncte de interes comune.
Elementele care formează peisajul exterior sunt mecanisme vii într-un incubator personal în care se formează lumea, folosind un algoritm actual despre prezență și absență.
Distanța dintre natură și călător este spațiul de desfășurare al proiectului, locul în care se generează ideile și în care privim prin lentila autorilor, păstrând însă unghiul propriu de vedere Despre arbori și nu numai devine astfel un proiect despre fiecare dintre noi, despre “eu” și “acum”.
Dragoș Burlacu și Răzvan Neagoe sunt colegi de generație, trăiesc și lucrează în București și respectiv Bacău. De-a lungul timpului, legați și de o amiciție longevivă, au participat la numeroase proiecte și expoziții împreună, proiectul Despre arbori si nu numai fiind o reîntâlnire sub umbrela Etaj Artist Run Space.
Dragoș Burlacu este un artist român care folosește o gamă largă de stiluri și medii pentru a crea lucrări care leagă abstractul și figurativul. Lucrările sale sunt simbolul explorării de sine prin procesul creativ și o analiză a lumii care ne înconjoară. Dualitatea și flexibilitatea artistului se oglindesc în creațiile sale și în marea varietate de teme pe care le abordează. Singura constantă în gândirea creativă a lui Dragoș este schimbarea.
Dragoș Burlacu (n.1978) a studiat pictura la Universitatea Natională de Arte, București (2008). În 2013 a fost nominalizat la premiul european International Strabag Art Award. A avut expoziții personale în Londra, București, Bacau, Arad, și participări la expoziții colective în Liverpool, Padova și la Bienala de Artă de la Moscova. Lucrările sale se află în colecții particulare din Londra, Grenoble, Paris, Frankfurt și București. Dragoș Burlacu trăiește și lucrează în Bacău.
Răzvan Neagoe este un artist român ale cărui genuri artistice de exprimare sunt: fotografia, pictura, obiectul, colajul, performance, instalația, landart și new media, dezvoltând proiecte cu tentă socială, de arhitectură dar și de recuperare a operelor clasice.
Răzvan Neagoe (n. 1974) a studiat pictura și apoi grafica printr-un masterat la Universitatea Națională de Artă, București (2003). În 2007 a obținut “Premiul pentru tineret” al Uniunii Arti;tilor Plastici din România, împreună cu Alina Tudor prin activitatea unui grup de lucru. Lucrările sale au fost prezentate atât în expoziții personale cât și de grup, printre care amintim cele din cadrul grupului focAR, Urban Jealousy – the 1st International Roaming Biennial of Tehran, Bienala Bucureşti 5, Biennale d’Art Contemporain de Lyon. În prezent trăieste și lucrează în București.

Post a Comment