• No products in the cart.
TOP

„Social Metamorphosis”, expoziția Arinei Bican de la Kulterra

Social Metamorphosis este prima expoziție personală a artistei Arinei Bican. din cadrul galeriei și cea mai recentă selecție de lucrări din portofoliul său.

„Arina Bican observă subtilitățile societății în care trăim și își imaginează această desfășurare de forțe într-un univers contemporan, urban, în care femeile se transformă ca în 𝑀𝑒𝑡𝑎𝑚𝑜𝑟𝑓𝑜𝑧𝑒𝑙𝑒 lui Ovidiu și contrar lui Darwin- dinspre uman în animal.
Expoziția Social Metamorphosis pleacă de la mitul Medusei, care decade din propria umanitate, ca pedeapsă pentru că i-a înfruntat pe zei. Mândria acesteia – părul său deosebit de atrăgător- este transformat în șerpi. Cine îndrăznește să privească această frumusețe decăzută, se transformă în stană de piatră. Arina își închipuie o Medusă contemporană, alături de cele două surori ale ei.
Personajele lucrărilor sunt femei care emană forță și fragilitate în același timp. Privitorul alege să vadă frumusețea personajelor Arinei Bican, a interioarelor decorate cu plante exotice sau să înțeleagă animalitatea și instinctele, camuflate cameleonic. În realitate ele sunt chiar sub nasul nostru, ascunse în prim-plan, sub un strat mult mai subțire decât ne simțim confortabil să știm că există.
Arina Bican este o tânără artistă, interesată de diferite medii de expresie vizuală, care variază de la pictură, la ceramică. A absolvit Universitatea Națională de Artă București, secția Pictură Murală- licență și master, în 2015. Temele pe care aceasta le abordează în lucrările sale variază de la investigarea universului digital, a memoriei și a rememorării cu ajutorul tehnologiei, lumea copilăriei și imaginarul ei specific, iar lista continuă să se actualizeze.
https://www.instagram.com/arina.bican/
Kulterra Gallery este un spațiu în care arta contemporană se dezvăluie în toată complexitatea ei și vine în sprijinul tinerilor artiști, pentru a forma și promova o perspectivă nouă și revigorantă în arta românească. Pornind de la rigorile scenei contemporane, galeria prezintă cele mai noi lucrări ale artiștilor, într-o formă de panotare inedită, în care se încurajează pluralitatea și diversitatea mediilor abordate de artiști. Kulterra Gallery promovează prezentarea artei în cel mai bun format teoretic, dar accesibil în egală măsură publicului larg.” Texte de Ioana Marinescu

Post a Comment