• No products in the cart.
TOP

Dragoș Neagoe, Răzvan Neagoe, Ada Muntean și Zoița în expoziție la Etaj

E T A J artist-run space

Artiști: Dragoș Neagoe, Răzvan Neagoe, Ada Muntean, Zoița (Delia Călinescu). Concept: Ada Muntean

„Smash Cut este un proiect expozițional de grup ce propune ca experiment în arta vizuală interpretarea și adaptarea ideii din spatele tehnicii cinematografice de smash cut în lucrări cu specific interdisciplinar (instalații artistice).

Inspirația pentru titlul expoziției pornește de la terminologia limbajului cinematografic și desemnează o metodă de inserție a unui cadru neașteptat într-o succesiune de cadre cu un fir narativ cronologic și clar. Scopul acestei tehnici este de a spori dramatismul, a nuanța narațiunea sau a potența un anumit tip de estetică vizuală. Aceasta experimentează cu expectanțele privitorilor, putând jongla prin alternare bruscă momente sonore cu momente de liniște pentru a contura o senzație, un sentiment sau pentru a potența o idee sau posibil fir narativ. Se traduce astfel printr-o intervenție gândită metodic, printr-un bruiaj de finețe care schimbă un ritm monoton și predictibil.

O analogie posibilă este și a prezenței artei contemporane ca inserție bruscă și neașteptată în cotidianul omului de azi, un intermezzo care poate pune sau nu – semne de întrebare asupra realului palpabil în care jucăm fiecare dintre noi rolul unei coordonate. Arta contemporană se inserează în social pentru că pornește din social, intervenția artistului devenind în final o amprentă identitară într-un spațiu contextual, efemer.

Proiectul Smash Cut reprezintă astfel o intervenție artistică într-un spațiu de tip artist-run space, care problematizează relația care se stabilește între acesta ca și context efemer și obiectul artistic contemporan, lăsând puterea de semnificație ca factor decisiv în receptarea demersului expozițional.” SURSA: ETAJ

 

 

 

Post a Comment