TOP

Expoziția lui Sebastian Moldovan de la Gaep

GAEP

„Un explorator avid al situațiilor neobișnuite, Sebastian Moldovan recompune experiențele sale personale sub forma unor proiecte artistice complexe ce testează modul în care privitorii percep realitatea imediată. De cele mai multe ori, instalațiile lui in situ devin inconfortabile tocmai pentru a deturna percepțiile convenționale asupra unei întâmplări sau acțiuni. Sebastian Moldovan își pregătește, de regulă, spațiul de expoziție asemenea unui joc logic în care există o problemă de bază care trebuie analizată și înțeleasă, iar pentru a ajunge la rezultat pot fi urmate câteva căi distincte, unele mai directe, altele mai complicate.
Expoziția de la Gaep are ca punct de pornire un accident în care artistul a fost implicat în 2019; momentul coliziunii și procesul de recuperare au servit drept bază pentru o parte dintre lucrările prezentate. Impactul timpului în noile producții este mai evident ca oricând în creația lui Moldovan, cu atât mai mult cu cât vizitatorii sunt invitați să devină complici ai acțiunilor ce se suprapun în încăperile galeriei.
De data aceasta, în centrul preocupărilor artistului s-a aflat un subiect intens discutat astăzi: găurile negre. Pentru el, găurile negre sunt extreme ale lumii fizice, extreme de gravitație și densitate. Ele ar dicta limitele în care se poate desfășura existența, ajungând până la punctul în care timpul se comprimă, iar realitatea este pusă între paranteze. Sebastian Moldovan percepe găurile negre ca pasaje prin care trece doar esențialul, într-o curgere neîntreruptă.” SURSA: GAEP

Post a Comment