TOP

Expoziția „Articulating Boundaries” de la Diptych Gallery

Expoziția reprezintă primul proiect selectat în urma open call-ului realizat de Diptych Art Space și Univesitatea Națională de Arte, ce are ca scop oferirea unui spațiu de expunere artiștilor și curatorilor în devenire, aflați încă în perioada de studiu. Open call-ul, care încurajează colaborările dintre secțiile de teorie și practică aflate sub umbrela UNArte, a fost deschis în perioada mai-iulie 2023, iar proiectele au fost selectate de Mirela Dăuceanu (reprezentant UNArte), Lina Țărmure (curator și co-fondator Diptych) și Zoltán Belá (co-fondator Diptych)

„Expoziția Articulating Boundaries propune o incursiune în complexitatea intimității umane prin dezvăluirea și disecarea limitelor construite și demolate în relația noastră cu lumea interioară și cea exterioară. Conceptul expoziției este centrat pe segmentarea și reasamblarea experiențelor personale și provocă privitorii să devină voyeuri și să exploreze lumi prin fereastra transparentă a lucrărilor expuse. Instalațiile prezentate încurajează o privire sinceră, disecând emoțiile și cultivând sentimente contradictorii. Viziunea din exterior asupra intimității aduce în prim-plan influența societății și a observatorilor exteriori asupra spațiului personal.
Articulating Boundaries este o invitație la contemplare și o explorare asupra modului în care construim limitele în căutarea sinelui, transformă privitorul într-un participant activ în fragmentarea și reconstrucția emoțiilor, oferă oportunitatea de regăsire și recuperare a sinelui în fața expunerii fără rezerve.” Irina Motroc, fragment din textul curatorial.

Paul Ilfoveanu (n. 2003) locuiește și lucrează în București. În prezent, studiază în cadrul Universității Naționale de Arte București, departamentul Fotografie și Imagine Dinamică. Își conturează discursul artistic prin intermediul fotografiei, instalației și artei video, producând atât imagini susținute de concept, cât și stand alone. Creația sa urmărește un discurs despre pudibonderie și imaginea absurdului, demers ce aspiră la eliberarea individului de pudicitatea situației, care acționează ca barieră către o posibilă libertate. Lucrările sale au fost expuse atât în expoziții naționale, cât și internaționale, precum: „Freies Kino: Transitions / Transformations: Frames from the Attic”, Künstlerhaus Vienna (2023); „Eclectic 1.0”, „Eclectic 2.0” Muzeul de Artă Craiova (2023); „Vezi să nu cazi”, Pogo Gallery (2023); „Eucalipt”, Cinemateca Eforie (2023).
David Pelmuș (n. 2003) este un artist multi-media care trăiește și lucrează în București. În prezent studiază licența la „Universitatea Națională de Arte București” în cadrul departamentului Fotografie și Imagine Dinamică. Printre practicile sale preferate se numără fotografia, video, stop cadru, sunet și muzică. Pornind de la lucrări de sculptură, se folosește, de cele mai multe ori, de obiect și instalație pentru a-și prezenta lucrările fotografice. Oscilează în jurul elementelor antinomice, precum iluzia și aluzia, detaliul și colajul, prezența și absența, atracție și repulsia, locul memoriei și golul uitării. Lucrările sale și proiectele în care a participat au fost prezentate în cadrul unor expoziții naționale și internanționale: „Freies Kino: Transitions / Transformations: Frames from the Attic”, Künstlerhaus Vienna (2023), „Eucalipt”, Cinemateca Eforie (2023) etc.
Irina Motroc este o artistă multidisciplinară care trăiește și lucrează în București. A absolvit cursurile de Licență (2021) și Master (2023) ale Universității Naționale de Arte București, departamentul Grafică. Concomitent cu practica sa artistică, Irina a dezvoltat un interes pentru implicarea în proiecte culturare și educaționale care să faciliteze accesul la cultură și să favorizeze, pe de-o parte, colaborarea între comunități artistice, iar pe de alta, între artiști și societate. Pe parcursul anilor de studii a luat parte la diverse acțiuni de susținere și promovare a studenților în mediul artei contemporane. Ca o prelungire a acestor interese, în 2023 a curatoriat expoziția „Revealing the Tangible”, ce s-a desfașurat în cadrul spațiului expozițional al Tipografia Hub din Craiova.

Post a Comment