TOP

Expoziția “Daydreaming. The desire to see the world” de la Galeria Indecis

„Dorința de deplasare înspre necunoscut, înspre o lume nouă, probabil că a răsărit în fiecare individ, dar câți dintre noi am avut curajul să o facem fizic? Carine Arnakis și Dona Arnakis cu siguranță au făcut asta, ideea de călătorie este impregnată profund în ele, provenind dintr-o familie cu un fond cultural mixt în care strămoșii lor au călătorit, s-au stabilit, au emigrat si s-au restabilit, artistele continuă această obișnuință nomadă.
Expoziția “Daydreaming. The desire to see the world” propune o retrospectivă a unor călătorii individuale, spre un viitor care punctual se intersectează lăsând în urmă experiențe și memorii comune.
Cum este oare sa trăiești alături de cineva cu care îți împărtășești pasiunea pentru creație și aveți valori estetice comune?
Surorile Carine Arnakis și Dona Arnakis expun un fragment din realitatea lor, practica lor artistică fiind strâns influențată de deciziile insignifiante pe care le iau în fiecare zi.
Care sunt obiectele pe care le folosești cel mai des, ce ancoră emoțională iți creează ele? Care sunt clipele comune, ce sentimente îți pot degaja aceste întâmplări și ce influență au asupra vieții, personalității și implicit și a practicii?
Lucrările din seria “Daydreaming. The desire to see the world” subliniază o deplasare imaginară pe un plan linear care cuprinde trăiri din trecut, prezent și dintr-un viitor fictiv. Încearcă să faciliteze o reflecție intimă a unor complexități umane si să sugereze o multitudine de narațiuni. Prin instalațiile prezentate de artiste în forma unor decupaje, desene, picturi ilustrative și obiecte personale, descoperim modalități de a dezvălui o lume care nu derivă din idei ci din experiențe reale.
“Daydreaming. The desire to see the world” este o expoziție în care vom regasi lucrările a două artiste ale căror perspective se interconectează atât în universul interior cât și în plan fizic.
Indecis este un spațiu independent, din Timișoara, România. O organizație non-profit din care fac parte o artistă, un inginer și un sociolog, care își propune să promoveze și să creeze relații dinamice între artă și artiste/artiști prin organizare de expoziții, stimularea producției artistice, de publicații sau alte evenimente culturale și educaționale. Spațiul Indecis trăiește în simbioză, împărțind același loc cu The Secret Garden Bookshop” SURSA: Indecis Artist Run

Post a Comment