• No products in the cart.
TOP

Expoziția Eco Street Art de la Atelier 030202

Eco Street Art este un proiect vizual prin care 6 tineri artiști, studenți, masteranzi și doctoranzi ai Universității de Arte din București – Facultatea de Arte Decorative și Design și ai Universității de Vest – Facultatea de Arte și Design din Timișoara – Ioana Cociș, Felix Cionte, Bogdan Matei, Sorina Popescu, Răzvan Răucescu, Andrei Șendrea – au realizat, în urma unor ateliere on-line și off-line dedicate unor practici și viziuni artistice de tip upcycling și ecoart(Dust Art, Moos Art, Pressure Water Art, Seed Bombing), experimente, intervenții și documentări artistice în spații publice din București și Timișoara, în urma cărora prezintă o expoziție la spațiul de artă contemporană Atelier 030202 din București, o publicație de tip fanZINE și un video-art documentar.

Cei 6 tineri artiști vizuali au realizat împreună cu lectorii invitați și curatorii programului ”Eco Street Art” câteva sesiuni de creație on-line într-un program de cercetare a imaginii artistice și poetice propuse prin tehnici de intervenție artistică non-invazivă. 

Diversitatea temelor și perspectivele diferite ale fiecăruia dintre cei 6 tineri artiști vizuali ne oferă, astfel, un mix de voci auctoriale prin care sunt filtrate informații și viziuni noi despre arta eco atât la nivel național cât și global.

Astăzi Arta Urbană, în deosebi Pictura Murală Contemporană, a câștigat din ce în ce mai multă apreciere în marile orașe dezvoltate. Dacă în anii ’70 vorbeam de vandalism prin mișcarea Graffiti, în zilele noastre putem observa o ramnificare destul de proeminentă a fenomenului „free art”. Pentru o mai bună înțelegere a mișcării Street Art, avem nevoie de integrarea acestor forme de artă hibridă în sistemul educațional și mai ales în rândul celor tineri. Doar așa putem „corecta” ieșirile nereușite de pe zidurile ori cladirile urbane.”

Curatori și coordonatori proiect: Dan Mircea Cipariu & Mihai Zgondoiu

 

Post a Comment

X