TOP

Expoziția Larisei Sitar de la Suprainfinit

„Reflectând asupra lucrărilor Larisei Sitar, realizăm că e imposibil să nu le receptăm în concordanță cu practicile artistice care s-au concentrat pe examinarea critică a identității și memoriei prin explorarea proceselor care atribuie anumite valori societății.
Utilizarea de către artistă a diverselor tehnici formale și îmbinarea frecventă a proceselor tehnice și digitale cu fomele tradiționale și analog bine-cunoscute – plasează lucrările ei între trecut și contemporaneitate. Abordarea conceptuală și conținutul reprezintă o mapare actuală și oportună a modului în care peisajul socio-cultural se poate trasforma.
Expozitia Robust Boast cuprinde diverse instalații sculpturale create în ultimii trei ani, prin care se identifică relațiile predominante dintre ornamentația arhitecturii clasice și modul în care aceste relații au fost însușite în timpul tranziției din Europa Centrală și de Est odată cu schimbările socio-politice din anii 1990. Această perioadă a remodelat lumea în diverse moduri iar procesul de comercializare a decorațiunilor clasice, este, fără îndoială, un element care a făcut vizibilă această nouă realitate de zi cu zi.
Treizeci de ani mai târziu, această tranformare înca e aici (…)”
Extras din textul curatorial scris de Tevz Logar

 

Post a Comment