TOP

Expoziția lui Alex Manea de la Etaj

„Această expoziție prezintă lucrări din domeniul picturii, asamblajului, instalației și artei video ale artistului român Alex Manea (n. 1988). Evenimentul prezintă un corp de lucrări esențiale pentru practica lui Manea și care implică în mod distinct cercetarea continuă a artistului asupra subiectelor sociale majore.
Rezonând cu urmele memoriei impregnate în materialele găsite, Alex Manea lucrează cu diverse obiecte în spiritul arte povera și combină aceste materiale cu un obiectiv estetic minimalist. Manea acordă prioritate conceptului în raport cu preocupările formale și astfel își valorifică strategiile plastice și metodele tehnice în serviciul temei propuse. În timp ce practica sa este bazată pe idei, volumul său de lucrări rezultate reprezintă o îmbinare perfectă a formei și funcției.
Practica sa de artă conceptuală se angajează în a confrunta puternice subiecte socio-politice și culturale și a le prezenta în forme intrigante și convingătoare din punct de vedere estetic. Fiecare lucrare are menirea de a împinge privitorul spre reacție și reflecție asupra poziției sale în raport cu opera de arta și cu lumea.
Rămășițele Zilei prezintă o selecție de lucrări dintr-o serie continuă dezvoltată de artist pe baza articolelor de primă pagină ale publicațiilor importante, precum și a titlurilor și articolelor de televiziune corespunzătoare.
Chiar dacă expoziția actuală cuprinde lucrări realizate în ultimii trei ani, putem observa cu ușurință asemănările și starea profetică a știrilor, deoarece majoritatea titlurilor și temelor propuse pot fi asociate in mod direct cu știrile de astăzi.” SURSA: Etaj

Comments (1)

  • Manea Raluca

    Profund si realist!

    reply

Post a Comment